Przejdź do treści
Ikona - Gastronomia, hotelarstwo

Gastronomia, hotelarstwo

Przejdź do porównywarki
Nazwa kwalifikacji

Przygotowanie i serwowanie sushi i sashimi

Poziom Polskiej Ramy Kwalifikacji PRK3
Typowe możliwości wykorzystania kwalifikacji

Osoba posiadająca kwalifikację ,,Przygotowanie i serwowanie sushi i sashimi” może podjąć pracę w hotelu, restauracji, karczmie, zajeździe jak również prowadzić własną działalność gospodarczą i świadczyć usługi innym punktom gastronomicznym. Ponadto osoba posiadająca kwalifikację może być zatrudniona przy obsłudze punktu lub stoiska przygotowania i serwowania sushi podczas imprez plenerowych, festynów i imprez okolicznościowych (np. wesel).Osoba posiadająca kwalifikację może również w przyszłości zostać kierownikiem (Sushi masterem) w sushi barze, restauracji (w której sushi stanowi jedną z podawanych potraw) lub kompleksach hotelowych. W dalszej perspektywie może zajmować się szkoleniami personelu, doradztwem na rzecz podmiotów gastronomicznych o podobnej specyfikacji.

Efekty uczenia się
  1. Organizacja stanowiska pracy

    1. Omawia sposób organizacji stanowiska pracy

    2. Omawia metody oceny surowców oraz zasady ich magazynowania

  2. Przyrządzanie i serwowanie sushi i sashimi

    1. Przygotowuje surowce, półprodukty i dodatki

    2. Sporządza i określa metody serwisu sushi i sashimi

  3. Doskonalenie umiejętności zawodowych

    1. Omawia wizerunek sushimana w restauracji

    2. Dba o własny rozwój zawodowy

Gdzie mogę uzyskać kwalifikację?
Instytucja certyfikująca (IC)
1. Agencja Promocji Pracy i Reklamy Wschód Grzegorz Górnik
Wnioskodawca: Agencja Promocji Pracy i Reklamy Wschód Grzegorz Górnik.
Pełen opis kwalifikacji

Przejdź do ZRK